Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Vigyázz, nehogy játszótársból játékszer legyél!

2019. május 13. - Molnár Csanád

Igaz, hogy minden párkapcsolat alapja az őszinte megnyílás a másik felé és a játszmamentes önarckép bemutatása, de azért óvatosan bánjunk ezzel!

Eleinte csak apránként adagoljuk önmagunkat a közös levesbe, legyünk résen, hogy ne csak egyoldalról történjen meg mindaz, ami elég az indításhoz!

Nem kell azonnal, túl hamar mindent beleadni!

Első és legfontosabb, hogy ismertessük meg magunkat a másikkal, a második lépés, hogy minél több alapvető információt begyűjtsünk a jelöltünkről!

Ha azt vesszük észre, hogy ő bizony nem viszonozza mindazt, amit mi önzetlenül adtunk, akkor hátraarc és irány vissza oda, ahol találkoztunk és el kell búcsúzni egymástól!

Egy párkapcsolat az nem más mint két ember közös játéka, amiben mindketten egyenrangú felekként vesznek részt!

Ha a másikat játszmán kapjuk rajta vagy csak takarék üzemmódban vesz részt az építkezésben, akkor ott kell hagyni!

Ha túl sokat, túl gyorsan adunk, akkor a másik fél, aki nem biztos, hogy az őszinte arcát mutatja, akkor könnyen kihasználhatja azt, hogy helyzeti előnyhöz juttattuk, ezt az egészet a saját hasznára fordíthatja, és könnyen a játékszerévé válhatunk.

Ezt ne hagyjuk!

Először is ne lássunk bele olyat a történetbe, az adott emberbe, ami csak a mi vágyunk, a mi fantáziánk szüleménye!

Nem biztos, hogy minden olyan, amilyennek látjuk vagy látni szeretnénk!

Nem szabad kapkodni, az érzelmek kialakulásához időre van szüksége!

Ha valaki túl hamar akar bennünket meggyőzni arról, hogy ő bizony már szerelmet érez, akkor vagy hazudik, vagy nem tudja mi a szerelem. Ezek közül egyikre sincs szükségünk!

Aki pár hét után már azt bizonygatja, hogy érzelmeket táplál felénk, az inkább csak azért teszi, hogy maga felé irányítson bennünket és ezzel már a játékszerének is tekint bennünket.

Nem játékszerek vagyunk, hanem játszótársak!

A "társ" szóban benne van minden, TÁRS egy egyenrangú játékhoz, ami nem verseny, így nem lehetnek benne se győztesek, se vesztesek!

Csak játszótársak vannak, akik társak a közös élményeikben, akik együtt élvezik, szeretik mindazt, amit adnak és cserébe kapnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr2914824752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása