Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Most aztán megkaptuk...

2020. április 05. - Molnár Csanád

Mit is, kik is?

Valaki úgy értelmezi, hogy egy újabb bajt a nyakunkba, de szerintem jobb ha úgy értelmezzük, hogy kaptunk mi emberek egy lehetőséget. Egy remek alkalmat arra, hogy összeszedjük magunkat, hogy átértékeljük az eszméinket, hogy változtassuk a világnézetünket...

 

Kaptunk egy kórságot, ami vagy jobban összehoz, vagy a jelenleginél is jobban széthúz bennünket.

 

Most aztán az egész Föld ember társadalma elgondolkozhat rajta, mert lesz ideje rá, hogy jó-e ez így, ahogy eddig tettük, ahogy eddig éltünk, vagy változtatni kellene a hozzáállásunkon, az életvitelünkön?!

 

Kaptunk egy remek lehetőséget arra, hogy együtt legyünk, együtt is éljünk azokkal, akiket közeli hozzátartozóinként tartunk számon, akik felvették a nevünket, akikkel eddig csak távkapcsolatban éltünk, mert nem voltunk velük eleget ahhoz, hogy megismerjük őket.

 

Most majd kiderül, hogy ki és mi az, akivel évek óta egyezik a lakcímed, de nem volt rá elég időd, hogy megismerd.

 

Tulajdonképpen semmi nem változott most, hogy az emberek nagy többsége maszkot hord...

 

Soknak nem esik nehezére, ők eddig is álarcok mögött éltek, amik mögött elrejthették a valódi arcukat és énjüket. Most csak annyi a változás, hogy kényszerből teszik.

 

Ha tudatosan éltünk volna eddig is, akkor erre az egészre nem került volna sor.

 

Ha tiszteltük volna a természetet, és tisztában is lettünk volna az abban rejtőzködő mikroorganizmusok tömegével, akkor biztos betartjuk az alapvető higiéniás feltételeket és nem most tanulna meg az emberek nagy többsége kezet mosni.

 

Nem mi vagyunk az egyedüli élőlények a Földön, vannak nálunk sokkal kisebb élőlények is, amiket szabad szemmel ugyan nem lehet látni, de attól még ott vannak a kezeden, kilincsen, ajtón, ablakon, ruhádon...mindenhol.

 

Ha nem akarjuk, hogy ez az egész nyavalya szabadon terjeszkedjen, akkor tartsuk be a természet törvényét, és szakítsuk meg a terjedési láncot azzal, hogy ha tehetjük otthon maradunk, vagy ha nem, akkor szigorúan betartjuk a távolságtartás és a személyi higiénia alapvető szabályait, ha jobban tetszik, akkor törvényeit!

Lehet makacskodni, lehet "csak azért is" vagy "csak azért sem" módon viselkedni, de aki így tesz, az nem magát teszi kockára, ő potenciális veszélyforrást jelent mások számára, akik lehet, hogy gyengébbek, elesettebbek, így nekik nagyobb veszélyt jelent egy olyan kórokozó, ami az egészséges embereknél akár tünetmentesen is jelen lehet.
Na legyél te a kockázat, vagy veszélyforrása másoknak, gondolkozz és viselkedj emberhez méltó módon!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr10015593756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása