Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Mást okolni lehet...de teljesen felesleges

2020. február 23. - Molnár Csanád

Mindannyian kerülhetünk vagy már kerültünk olyan helyzetbe, amit kilátástalannak érzünk, és ez miatt romlik a lelki állapotunk.

Ilyenkor agyalunk, gondolkozunk ezerrel, hogy miért, hogyan kerültünk bele, és majdnem a legelső gondolatunk, hogy ki felel érte, kit lehet hibáztatni az eseményekért.

Sokan vannak, akik felsorolnak sok felelőst, sok hibáztatható személyt, vagy személyeket. Okolják a volt férjüket, feleségüket, vagy a mostani párjukat, szüleiket, társadalmat...

Egy valakit általában elfelejtünk megemlíteni a felellősök névsorában, magunkat.

Végül is érthető ha így teszünk, mert sokkal könnyebb azokat hibáztatni mindenért, akik nincsenek elég közel ahhoz, hogy meghallják, megtudják.

Az persze igaz, hogy mások is dönthetnek a sorsunkról, de az már rajtunk múlik, hogy azt mennyire tesszük magunkévá, vagy törvény erejűen ránk vonatkozónak.

Mást okolni lehet, de teljesen felesleges!

Te, csak a saját és a közvetlen közeledben élő emberek életére vagy hatással, így ne azokat okold, akik nincsenek elég közel ahhoz, hogy bármilyen hatással legyenek a jelenedre vagy a jövődre!

A te életedért egyedül te vagy felelős és egyedül te vagy az, akit felelősségre lehet vonni a döntéseid miatt!

Felesleges energia és idő pocsékolás másokban keresned a hibát!

Helyette nézz a tükörbe, tarts egy kis önkontrollt és közben értsd meg, hogy a te életed a te kezedben van!

Lehetnek rád befolyással mások is, de ha tudatosan figyelsz rájuk és magadra is, akkor csak annyira engeded meg nekik, amíg az neked jó!

Ne okolj mást, mert azzal csak haragot teremtesz meg magadban, ami mint tudjuk egy erős negatív energia, ezért nem szabad életben tartani, táplálni!

Akárki, akármilyen módon bántott vagy okozott neked kellemetlenségeket, azt a múltban tette, nem most, és nem is jövőre fogja!

Ezért semmi helye a jelenedben, még kevésbé a jövődben, ami olyan lesz, amilyenre alakítod!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr1515488394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása