Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

A végén mindig csak egy maradhat

2019. január 23. - Molnár Csanád

Minden párkapcsolat halálra, elválásra van ítélve, mert ugye a legjobb esetben is csak egyikőnk életének a végéig tarthat.

Egyikünk biztos, hogy elhagyja a másikat, mert mennie kell, mégpedig oda, ahonnan nincs visszaút.

Tudjuk, hogy a végén egyedül fog maradni vagy az egyik, vagy a másik.

Mégis belevágunk, belekezdünk, megalapozzuk, felépítjük...éljük, szeretjük, tiszteljük, vigyázzuk, becsüljük, megóvjuk...

Tudunk együtt örülni, tudjuk egymást szeretni.

Nem arra figyelünk, hogy ez az idill egyszer úgyis véget ér.

Minden kapcsolatban benne van a holtomiglan-holtodiglan, a két fél dönti el, hogy mivé teszik.

Miért tesszük, hozzuk létre a kapcsolatainkat, ha tudjuk, hogy a végén úgyis egyedül maradunk, vagy egyedül hagyunk valakit, akivel jobb esetben egy életen keresztül, de legalábbis sok évig boldogok voltunk?

Miért vesszük feleségül, illetve a hölgyek miért mennek férjhez, ha tudjuk, hogy a végén mindig csak egy maradhat?

Mert emberek vagyunk, tudunk és merünk bízni, hinni, magunkban és egymásban, tudjuk tisztelni, a másikat és mindazt, amit adhat.

Ne is akarjuk a végét látni valaminek, így a kapcsolatunknak sem!

A párkapcsolataink is csak olyanok mint az utunk, amin járunk.

Nem az a fontos, hogy mi van a végén, hanem az, hogy mi történik útközben.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr514584936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolkri 2019.01.24. 12:32:27

Kedves Csanád! Ha megengedi, megosztanám Önnel fentiek egy részének továbbgondolását..
A holtomiglan-holtodiglan sem egyértelmű, hiszen értelmezhető úgy, hogy holtomiglan VAGY holtodiglan, sok esetben itt valóban le is zárul - kényszerűen - a párkapcsolat.
Ám néhány kivételes esetben, véleményem szerint fennáll a holtomiglan ÉS holtodiglan lehetősége. Amikor a párunkat a hagyományos szempontokból elveszítjük, fizikailag nélküle maradunk, de a kapcsolat, az érzelmek, az összetartozás mélysége néha mégis lehetővé teszi, hogy a kapcsolat ne záruljon le, csak átalakuljon. Nem a klasszikus gyász-időszakra, vagy az el nem engedésre gondolok, hanem egy állandó, tartós megmaradásra, ami által az elhunyt akkor is velünk van, ha évek óta elment. Megmaradnak a párkapcsolat értékei, a szeretet, szerelem - az eggyé válás. Átalakulnak a mindennapok, mert át kell alakulniuk, az itt maradt félnek élni kell az életét. De az idill - ahogy Ön fogalmazott - néhány igazán kivételes esetben nem ér véget. A felépített, létrehozott értékek megmaradnak, élnek, éltetnek.

Molnár Csanád 2019.02.17. 19:33:21

@kolkri:
Kedves Címzett!

Teljes mértékben egyet értek a hozzászólásával.
Valóban nem szűnik meg minden párkapcsolat akkor és azért, hogy az egyik fél kilépett belőle vagy elhunyt.
Vannak olyan, igaz szerelmek, amiken nem fog az idő vasfoga, nem eszi meg a rozsda és nem kpoik a fénye még sok év elmúltával sem.
Vannak, akik nem bírják ki egyedül...vannak viszont olyanok, akik élik tovább az életüket, teszik a dolgaikat...és hetente többször, rendszeresen kimennek az elhunyt párjukhoz a temetőbe, hogy minél közelebb lehessenek hozzá. Megsimogatják a fejfát, kicserélik a vizet a virágok alatt vagy újat tesznek a hervadtak helyére. Ők a haláluk után is törődnek a párjukkal, ápolják még akkor is, amikor fizikailag nincs jelen. Ők azok akik valóban egy életre szóló szövetséget alakítottak ki és eszük ágában sincs azt megváltoztatni.
Ők örökre eggyé lettek azzal, akivel egymásnak esküt tettek.
süti beállítások módosítása