Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Inkább örüljetek!

2020. március 21. - Molnár Csanád

 

Siránkozás, panaszkodás helyett örüljetek, hogy otthon maradhattok a gyerekkel, vagy a pároddal!

 

Miért olyan ijesztő, hogy esetleg nem mehettek be egy ideig dolgozni, vagy nem lehet minden boltba, bármely időben eljutni?

 

Örüljetek, hiszen éltek, vigadjatok, hiszen tavasz van, itt az újjászületés időszaka.

 

Újra nyílnak a virágok, a fák, bokrok rügyei feszülten várják a parancsszót, hogy nyíljanak meg, és váltsák zöldre az egyhangú, unalmas szürkeséget.

 

Igaz, hogy a hírek most is egészen másról szólnak, nem pozitív energiákat közvetítenek élő, egyenes adásban a nap 24 órájában, de ennek ellenére is történnek szép dolgok az életben, az életedben, csak észre kell venni, hiszen azok közül a legtöbb ott zajlik az orrod előtt! Ne csak a rossz hír legyen hír, figyelj oda magadra, járj nyitott szemmel, vedd észre mindazt a szépet, ami akkor is megtörténik ha nem látod meg, csak te vagy az, aki kimaradsz belőle! Szelektálj az információk között, gondosan válogasd meg annak a tartalmát, amit elolvasol, megnézel, vagy meghallgatsz!

 

Tavasz van, növekszik a napsütötte órák száma, több időt lehet ébred, éberen lenni mint eddig, használd ki a megszaporodott időt arra, hogy jól érzed magad és nem csak elviselhetővé, hanem kellemessé teszed magad és mások idejét, akikkel esetlegesen otthon maradásra kényszerülsz!

 

Nem megy a gyereked oviba, suliba és ez miatt otthon kell töltened valamennyi időt? Ne legyen baj, ne a negatív oldalát lásd meg ennek az egésznek. Ha akarod, ha nem, ennek most és itt így kell lennie, hiszen ez az egyetlen ismert módja megakadályozni, vagy lassítani a vírus terjedését! Vedd észre, lásd meg a jó oldalát is, örülj, hogy nem ébresztőre kell kelned, mosolyogj, mert a gyereked a te főztödet kapja ebédre és te lehetsz a tanító nénije , illetve tanító bácsija.

 

Persze ez nekünk szülőknek nem épp kíméletes feladat, nem lesz sétagalopp az előttünk állő időszak, de csak akkor lesz nehéz átvészelni, ha nem a jó oldalról közelítjük meg! Könnyű akkor sem lesz, ha optimistán állunk hozzá, és nem a rossz oldalról tekintünk a világra, de akkor legalább mosolyogva tesszük a dolgunkat.

 

Miért kellene bánkódnunk azért mert otthon maradunk pár napot vagy hetet?

 

Nem erről álmodik mindenki, hogy szabira menjen és maga mögött hagyja egy kis időre az őrült rohanást, aminek nap mint nap részese kell, hogy legyen?

 

Végre lehet később kelni, végre lehet lustálkodni, végre nem kell vezényszóra kiugrani az ágyból, mert menni kell dolgozni! Végre lehet reggel is összebújni a szeretteddel, végre lehet egész napos pizsama partikat rendezni, végre lehet olvasni, meg lehet nézni a sok filmet, amik mind ott porosodnak a „letöltések“ mappádban!

Otthon is kitűnően élvezhető a szabadság, ragyogóan élvezhető a lelassult idő, amiben teljes mértékű testi és lelki regenerálódáson mész keresztül ha jól csinálod.

 

Home office-ban nyomod a munkád, mert arra kényszerültél?

Örülj, hogy végre módodban áll megtenni! Hát nem erről álmodik szinte mindenki, hogy de jó lenne otthonról, a legkényelmesebb fotelből, vagy kanapéról dolgozni? Örülj, hogy megteheted!

 

Amíg nincs házi karantén, addig sétálj a parkban, vagy a természetben, persze ezt úgy téve, hogy nem kerülsz kontaktusba más emberekkel, vagy a megfelelő védőeszközökben teszed! Figyelmed szegezd előre, figyeld a természetet, legyél annak te is a szerves része!

 

Ha csak ennyi jó dolog van, amit az időnek köszönhetsz, amit most kaptál ajándékba, már megéri otthon maradni! Akkor mi okod van még panaszkodni?

Történnek, mert történhetnek kellemetlen esetek is, amik téged személy szerint is érintenek, de akkor is őrizd meg a magadba, másokba, az emberiségbe vetett hitedet!

Bízz benne, hogy lesznek, akik segítenek a bajban, lesznek, akik nem fordulnak el tőled, lesznek, akiknek megfoghatod a kezét!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr2515541840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása