Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ne félj az ismeretlentől!

2019. április 10. - Molnár Csanád

Életünk folyamán sokszor kerülhetünk és kerülünk is olyan helyzetbe, hogy valami változtatást akarunk.

Valaki nem érzi magát boldognak a párja mellett és legszívesebben elválna tőle, van akinek a munkahelye nem hozza azt a formulát, amit megálmodott vagy elvárt tőle.

Ilyenkor merül fel az emberben a kérdés, hogy "mit tegyek, menjek vagy maradjak?" .

Belevágjak-e az újba, vállaljam annak kockázatát, hogy az sem lesz jobb mint az előző, hallgassak-e a félelmeimre, aggodalmaimra, hogy majd balul sül el a próbálkozás?

Féljek vagy lépjek?

Legtöbbünk szerencsére ma már megengedheti magának azt, hogy megválogathatja azt, akivel élni szeretne vagy ha nem párkapcsolatról van szó, akkor kivel, kinél, kinek dolgozzon, hogy hol kamatoztathatja a tudását.

Maradjunk a megszokottnál, ne váljunk, ne váltsunk és fogadjuk el azt, ami és aki van?

Aki nem fél, az él csak igazán!

Ha megálmodtunk magunknak egy világot, ha vannak céljaink, álmaink és azokhoz az az út vezet, amit még nem ismerünk, akkor nem másért, hanem magunkért kell megtenni azt a szívességet, hogy veszünk egy nagy levegőt és lépünk egyet!

Hova is?

Természetesen ismeretlen, még fel nem tárt helyre, de akkor is előre, mindig csak előre!

Valószínűleg a döntésünkkel, lépésünkkel nem fogjuk a régi, megszokott társaink szeretetét kivívni, de ha nekünk magunknak nem jó, akkor nem szabad maradni, mert azzal magunk alatt vágjuk ki a fát, és ott leszünk egy idő múlva összetörve annak ágai között, mert maguk alá temettek.

Még a párkapcsolat is érdekkapcsolat egy bizonyos szintig, mert nem csak az önfeláldozásról szól, ugyanannyit kell kapnunk is mint amennyit adunk, különben elfogyunk és nem marad semmi magunkból, magunkra, magunknak.

Ha pedig munkahely váltáson agyalunk, akkor azonnal tegyük meg, ha adódik egy lehetőség, ami csak arra vár, hogy kihasználjuk és éljünk vele!

Mit sem ér 10-20 vagy még több év egy munkahelyen, ha abból nem tudod megvalósítani az álmaidat és nem hoz annyit, hogy megvalósítsd a céljaid!

Ha nincs konkrét lehetőség, legyél nyitott, keress-kutass és csak idő kérdése, hogy megtaláld azt a helyet, ami jobb lesz mint az előző. Pont mint egy párkapcsolatnál.

Ha nem családi vállalkozásban dolgozol, akkor szigorúan érdekből van létrehozva az a közösség, amelyiknek te is tagja vagy, így csak addig maradj, amíg érzed, hogy minden álmod teljesül!

Nem szeretetből vagy dolgozó, csak azért, csak addig vagy ott, amíg profitot termelsz!

Ha nem vagy elég jó egy munkáltatónak, akkor simán kirúgnak, nem hatja meg őket az, hogy te akkor akár hosszabb ideig is munkanélküli lehetsz!

Neked se okozzon lelkiismeret furdalást az, hogy a távozásod, kilépésed után mi lesz a céggel!!!

Az már nem a te utad, mert neked az csak zsákutca, így ne is foglalkozz vele!

Na maradj csak azért vakvágányon mert magadra vállalod azért cégért a felelősséget, ami nem a tiéd, amiben csak alkalmazott vagy!

Fogd a cókmókod és menj oda, ahol jobbat látsz, jobbat remélsz, többet ígérnek!

Merj váltani, merd vállalni azt a kockázatot, amit a döntésed okoz és minden más érdeke elé helyezd a sajátodét!

Ne halassz el egy lehetőséget sem, ami csak arra vár, hogy kihasználd!

Nem rosszabb az a világ sem, nincs benne több veszélyforrás mint a mostaniban!

Egyetlenegy hátránya van csupán.

Még nem ismered.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr7314755467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása