Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Csak azt, csak úgy és csak annyit adj!

2019. március 06. - Molnár Csanád

Sok kapcsolatban panaszkodnak a benne élő felek, hogy túl sokat, túl sűrűn, vagy túl keveset, túl ritkán kapnak, és ezért hiányzik nekik valami, ami ugyan kézzel nem fogható, de mégsem érzik magukat jól az adott kapcsolatban.

Vannak olyanok, akik eleget kapnak, se nem sokat, se nem keveset, de mégsem jó.

Amikor adunk valakinek valamit, akár párkapcsolatban vagy bármikor máskor, nem a saját értékrendünket kell alapul venni, hanem annak az igényeit, akinek adni akarunk.

Nem elég adni, jól és jót kell adni!

Hiába lepjük meg a kedvesünket egy nagy csokor rózsával, ha ő az elvei miatt kizárólag cserepes növényeket gyűjt!

Hiába a legfinomabb édes sütemény, ha ő csak a sósat szereti vagy éppen diétán van!

El fogja fogadni, mert nem illik visszautasítani, de valódi örömben nem lesz része!

Ahhoz, hogy megtudjuk mit, mennyit és, hogy szereti a másik, alaposan meg kell ismerni egymást!

Semmi alapvető információt nem szabad visszatartani, nyíltan egymás tudomására kell hozni mindent, amiről azt véljük, hogy előre mozdítja a kapcsolatot!

Persze először mindenki csak a sötétben tapogatózik és a korábbi tapasztalataira épít, amikor ajándékot vesz, vagy csak apró figyelmességgel szeretné meglepni a párját, és nem is lehet túl hamar elvárni, hogy valaki eltalálja a gondolatainkat is!

Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, így mi se hallgassunk és a párunkat is kérdezzük meg bátran, hogy mit, hogy és mennyit szeret!

Csak azt, csak úgy és csak annyit tud örömmel fogadni, ami neki pont jó!

Valószínű, hogy mosolyogva megeszi a sütit, amit jó szívvel sütnek neki, de nem örül...

Biztos elfogadja minden hölgy a csokor virágot, mert nem fogja megsérteni azt, akitől kapta, de ha hetek, hónapok elmúltával sem kap végre egy cserepeset, akkor nem fog eléggé örülni, mert nem érzi azt, hogy azt valóban ő kapta.

Meg kell ismerni egymás igényeit, szükségleteit, meg kell tudni a vágyait ahhoz, hogy minél kevesebb akadályba ütközzünk, amikor közeledni próbálunk!

Ne legyenek tabuk, amikor egymásnak feltárjuk az előéletünket, legyen minden kis és nagykapu nyitva, amikor ismerkedünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr9714672237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása