Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Nem hagyd, hogy megmérgezzenek!

2019. február 17. - Molnár Csanád

Sokunk életében előfordult már biztosan, hogy olyan emberrel vagy emberekkel kerültünk kapcsolatba, rosszabb esetben párkapcsolatba, aki minden egyes nappal növelte felettünk a hatalmát, minden egyes nappal csökkentette az értékünket, minden egyes nap, amit vele töltöttünk felért egy újabb ciánkapszulával.

Nem csinál az ilyen ember egyebet, a közelségével megmérgez bennünket.

Ha kapcsolatban vagyunk velük, akkor először semmi mást nem érzünk, csak valami megmagyarázhatatlan feszültséget, ami abból adódik, hogy érezzük a támadását, de még nem tudatosul bennünk, hogy miért támadt rossz érzésünk, csak a tudatalattink figyelmeztet bennünket. Mi képesek vagyunk nem foglalkozni ezekkel a jelekkel, kikapcsoljuk a veszélyérző receptorainkat és hibásan az mellett adjuk le a voksunkat, hogy egy kellemetlen érzés miatt, amiről azt sem tudjuk, hogy miért és honnan jött, nem szakítjuk meg vele a kapcsolatot.

Mellette maradunk, kitartunk.

Mik is azok az intő jelek, amikre figyelni kell és ha rendszeresen tapasztaljuk, akkor jobb onnan elmenni, ahol az van, aki azokat kiváltotta?!

-Állandó energiahiányt érzel, ólmos fáradtság gyötör.

- Az az érzésed van, hogy támadás áldozata vagy. Nem tudatosan jön, de érzed, hogy valamiért védekezned kell ellene.

-Eléri a panaszkodásával, hogy megsajnáld és a saját felelősségednek érezd azt, hogy őt boldoggá tegyed-

-Az életére nagyon is jellemzőek a nehéz napok, hetek és évek, gyakorlatilag ő egy káosz központ, egy örök probléma.

-Elvárja, hogy segíts rajta, de csak akkor figyel, ha érdekli az, amit mondasz, különben tök süket minden olyan témára, ami neked fontos.

-Mivel elesettséget játszik, a befolyása alá kerülve képes vagy őt fontosabbnak vélni magadnál, előtérbe helyezed az ő problémáját  magad megbecsülésénél.

A legjobb lenne ha soha senki nem kerülne ilyen emberekkel semmilyen kapcsolatba, de sajnos sokszor előfordul, hogy akaratunkon kívül belépnek az életünkbe. De az is megesik, hogy épp olyan szakasz van az életünkben, hogy egy új párkapcsolat indításánál elaltattuk az éberségünket, nem figyelünk, nem szelektálunk eléggé, nem akarunk belesni a színfalak mögé és ez miatt terített asztallal várjuk őket is.

Mint mindenben itt is a megelőzés lenne a legjobb...

De ha nem sikerült megvédeni magunkat, akkor sincs minden veszve.

Tudatosuljon benned, hogy az ő élete, az ő problémája, nem a tiéd, csak akkor lesz az, ha te azt megengeded! Hát ne tedd!

Foglalkozz az ő élete helyett többet a sajátoddal!

Bízz magadban, hidd el, hogy legalább olyan értékes vagy mint ő, sőt még jobb is!

Vedd tudomásul, hogy nem segíthetsz mindenkinek (kivéve ha te vagy Teréz anya) így rajta sem.

Ne hagyd, hogy csak használjanak egy kapcsolatban, párkapcsolatban főleg nincs helye annak, hogy te csak mint egy ápoló kerülj számításba!

Szeresd, tiszteld magad annyira, hogy képes legyél arra, hogy a mérgező ember csak te utánad következzen a rangsorban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr8514632754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása