Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Vágy vagy szerelem?

2019. január 25. - Molnár Csanád

Minden bizonnyal mindenki ismeri mindkettő érzést.

Elhatárolható vajon az egyik a másiktól, vagy csak együtt életképesek?

Felismerhető-e az, amikor a vágyból szerelem lesz?

Léteznek külön-külön is, egymástól teljesen függetlenül vagy csak akkor van az egyik ha van a másik is?

Ha szerelem van, akkor van vágy is az illető személy iránt, mert vágyunk rá, éhezünk a csókjaiért, szeretnénk ha minél több és minél jobb legyen a vele töltött idő.

A szerelem az annyit tesz, hogy érte majdnem mindent megteszünk, majdnem feláldozzuk az életünket is, majdnem alárendeljük magunkat a közös célokért, majdnem csak ő számít.

De csak majdnem.

Nekem ő a fontos, neki én, nekünk a mi.

Én érte vagyok, ő értem, így mindenki megkapja azt, amit egy szeretetteljes párkapcsolatban csak kapni lehet és nem szenved senki a hiányosságok miatt, nem fog külső szeretetforrás után kutatni, nem keres semmit, mert mindene meg van, nem fog senki vágyat ébreszteni benne, vagy ha mégis, akkor azt idejekorán elfojtja magában, nem enged utat a csábító ajánlatoknak.

Ha szeretünk valakit, akkor vágyakozunk is, de csak rá, csak érte, nem másra, nem izgatnak fel mások által ígért lehetőségek, nem hoznak lázba mások segítségével elérhető álmok, esélyek, simán lepattintjuk azokat, akik bepróbálkoznak, hiszen mi nem rá, hanem a társunkra vágyunk.

Ha nincs szeretet és mégis együtt akarunk lenni valakivel, az nem jelent többet, csak vágyat, késztetést arra, hogy testileg, fizikailag érintkezésbe kerüljünk vele, magyarul szexkapcsolatot akarunk vele. Ezzel nincs is semmi baj, ha nincs más az életünkben és nem megyünk haza egy vágyainkat kielégítő, de többet nem nyújtó együttlét után.

Lehet vágyakozni valaki után egy életen át...mégsem tanácsos, hiszen felőrli az idegeinket az, hogy űzzük, hajtjuk a "vadat", de soha nem érjük el, soha nem leszünk, mert nem lehetünk vele egy pár.

Aki csak vágyakozik egy beteljesületlen szerelem vagy csak egy kapcsolat után, az nem lép se előre, se hátra, helyettük egy helyben toporog és leéli úgy az életét, hogy csak a vágyainak kitűzött személyt látja,(aki egy régmúlt, de nem feledett szerelem megtestesítője lehetett) még akkor is ha jól tudja, hogy soha többé nem lehet vele semmilyen kapcsolata.

Dobjuk félre a felesleges, időt pazarló, energiát pocsékoló vágyainkat, amik csak megvalósulatlan álmok lehetnek!

Ébredjünk fel és vágyjunk arra, aki viszonozza!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr4014132053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása