Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Lehet-e, érdemes-e, szabad-e újra kezdeni?

2018. szeptember 27. - Molnár Csanád

Amikor egy pár odáig jut, hogy nem bírják tovább egymással, akkor a legsimább esetben szétválnak az útjaik, lezártnak tekintik a kapcsolatukat és külön-külön folytatják az életüket.

Sok esetben azonban pont egy ilyen szakítás kell, hogy ráébredjenek arra, hogy ők bizony egymásnak lettek teremtve és sokszor előfordul, hogy folytatják onnan ahol abbahagyták, jobb esetben újrakezdik a kapcsolatuk felépítését.

Van különbség folytatás és újrakezdés között.

Onnan folytatni nem szabad ahol abbahagyták mert ott, úgy nem működött köztük valami, ami elég volt ahhoz, hogy elváljanak, így nem folytatni kell, hanem újra kezdeni.

Onnan nem lehet folytatni...sokkal régebbi időpontra kell visszaállítani az egész életünket, oda, amikor még minden szép volt, minden jó volt és mindenki a legszerelmesebb oldalával fordult a párja felé!

Ha ez az időpont megvan, akkor rá fognak jönni, hogy szó sem lehet folytatásról, mert jóval régebbre kell visszanyúlni a múltba ha eredményt akarunk elérni.

Mi is az újrakezdés?

Egy olyan építkezés, amiben az előző házat az alapokig le kell dózerolni és onnan kell az egészet úgy felépíteni, hogy előtte alapos önvizsgálatot tart mindenki és mélyreható átalakuláson kell átesni mindenkinek azért, hogy ők együtt új alapokra helyezve jól működjenek egymással-egymásért.

Egy párkapcsolat kihűléséért sok ok vezethet, de az egyetlen és igazi ok, a szeretet elmúlása a másik fél iránt.

Ezt kell feléleszteni, ha újra akarják kezdeni.

Időutazást kell tenni, hogy ahhoz az emberekhez érkezzünk, akik valamikor régen szerelmesek lettek egymásba, akik úgy döntöttek, hogy egymást választják társuknak!

Újra azt az énünket kell adni, amelyikbe szerelmes lett a másik, fel kelteni az érdeklődését, újra kell ébreszteni a vágyat egymás iránt!

Ha szeretik egymást, akkor mindenki mindent el fog követni, hogy ezt kemény munkát véghez vigye, ami tulajdonképpen nem más csak annyi, hogy mindenki megmutatja, hogy ér-e neki ennyit a másik és a kapcsolta, hogy ezt az áldozatot meghozza érte...Nem több ez az egész csak egy izgalmas és közös játék, amiben mi írjuk újra a játékszabályokat ás azután újra kezdjük az egészet, nem onnan ahol abbahagytuk, hanem onnan, amikor először meglátták egymást...

Lehet, érdemes és szabad is újra kezdeni.

De csak akkor ha azt mindketten úgy érzik, hogy nem akarják mégsem a másik nélkül élni az életet!

Nem visszalépés egy ilyen döntés, hanem inkább egy magasabb fejlettségi szintre lépés, ami az egymás iránti szeretetet, elkötelezettséget bizonyítja. Hiszen aki újra akarja és tudja kezdeni az szereti a másikat, nem légből kapottak az ötletei, nem hódítási szándékból teszi, hanem tiszta szeretetből.

Persze van olyan, hogy megteszik, újrakezdik, de egy idő után kiderül, hogy mégsem megy együtt. Ekkor sem elpocsékolt az egymásra fordított idő, mert tanulásra, fejlődésre lett fordítva. Így ők már elmondhatják, hogy megtettek minden túlül telhetőt, és így már nyugodtan fognak búcsút mondani egymásnak.

Van, hogy egy szakítás kell ahhoz, hogy rájöjjenek arra, hogy ők egymásnak lettek teremtve...

Van, hogy egy újrakezdés kell ahhoz, hogy teljes mértékben megbizonyosodjanak róla, hogy mégsem...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr6414267547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása