Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Biztonság kontra változás

2020. június 11. - Molnár Csanád

 

Először is tisztázni kell magát a fogalmat, hogy mi az, hogy biztonság...
Sokan azonosítják azzal, hogy biztosnak tudják a párkapcsolatot, amiben élnek, nem érzik ugyan felhőtlenül boldognak magukat, de legalább van valami, amit fel lehet mutatni. Nem jó, mégis beleragadnak egy bizonyos létformába, élethelyzetbe. Nem jó, nem boldogító, nem örömteli, nem működik, mégis maradnak, mert a negatív dolgok ellenére mégis biztonságban érzik az életüket. Ami a fő oka ennek az, hogy könnyebb nem tudomást venni a rossz dolgokról és homokba dugni a fejünket, mint tudatosan változtatni.
Más biztonságosnak véli az évek óta meglévő munkahelyet, ahol minden nap feszülten tölt el jó néhány órát, és csak viszi az energiát, mégis kitart, mégis ott marad, nem keres másikat.
Vannak emberek, akik attól éreznek biztonságosnak emberi kapcsolatokat, barátságokat, mert régóta tartanak. Felszínesek, de legalább együtt tudnak keseregni az élet dolgain. Ha ez nem lenne, talán kevesebbnek éreznék magukat.
A legrosszabb talán az, hogy sok ember úgy éli le életét, hogy minden nap ugyanazt teszi, várja a jót, a megmentőt, a messiást, a megváltást, s fogalmuk sincs arról, hogy ez mind ott lapul bennük. A sors áldozatának érzik magukat ahelyett, hogy vennének egy nagy levegőt és irányt változtatnának.
Természetesen egy változás, változtatás, átalakulás sem egyszerű és könnyed, sőt változás fájdalmas, főleg ha újjászületéssel párosul. De ennél csak egy dolog fájdalmasabb, ha úgy halad el az élet a fejünk felett, hogy sosem éltünk igazán. Akkor már késő, hiába mondjuk, hogy:

Mi lett volna, ha?
Dönts ma, változtass, legyél te a változás és meglátod, hogy jobb lesz a világod!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr7515804486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása