Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Lehet-e, és ha igen, hogy védekezzünk egy energia vámpírral szemben?!

2019. augusztus 30. - Molnár Csanád

Biztosan sokan hallottátok már azt a kifejezést, hogy energia vámpír.

Mit is takar ez az elnevezés és kire lehet ráilleszteni a nem éppen dicsérő jelzést?

Azokat nevezhetjük energia vámpíroknak, akik mások, a környezetükben található emberekből nyerik az energiájukat és mások gyengeségét kihasználva lesznek erősek. Pont mint egy "igazi" vámpír, aki nem öli meg az áldozatát, mert folyamatos friss vérre van szüksége. Csak szívja, szívja a vérét...

Így csinálja az energia vámpír is. Elszívja minden energiánkat, amit azzal tesz meg, hogy örökké negatívan áll hozzá mindenhez és ezt folyamatosan nekünk mondja el. Nem tart többnek bennünket, csak egy lelki szemetes ládának, ahova bedobálhatja az élete hulladékát.

Nem biztos, hogy rosszindulatból teszi, vagy azért, hogy kibabráljon velünk, csak egyszerűen nem bírja magában tartani, mert akkor biztos, hogy idővel belefulladna a sok szemétbe, ami benne felhalmozódott az idők során.

Nem mind rossz emberek ők, csak rettentő fárasztóan negatívak.

Arról lehet felismerni, hogy még egy szimpla beszélgetés után elfáradunk a vele való kontaktusba.

Ha tudatosult bennünk, hogy valakivel soha nem érezzük jól magunkat, mert fárasztó a jelenléte az életünkben, akkor tegyünk lépéseket, hogy megszakíthassunk, vagy minimálisra csökkentsünk vele minden kontaktust!

Persze van, amikor nem tehetjük meg, hogy nem találkozunk vele, mert esetleg olyan családtagunk, akivel "kötelező" olykor.olykor találkozni, ilyenkor vagy találkozzunk kevesebbet vele, vagy tanuljunk meg védekezni ellene!

Meg kell szabnunk azt a határvonalat, amit nem léphet át, ne engedjük, hogy befolyásolja az életünket, ne hagyjuk, hogy kiterjessze ránk a befolyását!

Tanuljunk meg nemet mondani, és azt, hogy ami az egyik fülünkön be megy, az a másikon ki is juthasson!

Ne tartsuk magunkban azt a sok szennyet, amit minden találkozás alkalmával ránk zúdít!

Még azelőtt, hogy találkozunk vele, vegyünk magunkra egy képzeletbeli páncélt, ami megvéd bennünket a negatív hatásoktól!

Engedjük meg magunknak, hogy ne foglalkozzunk az ő bajával, ami csak akkor lesz a miénk is, ha magunkévá tesszük!

Ők mást sem csinálnak, csak végigpanaszkodják az életüket. Ha esik az, ha süt a nap, akkor az baj. Örök pesszimisták, amit csak a hozzáállásuknak köszönhetnek.

Ne azonosuljunk velük, ne vegyük magunkra azt a ruhát, amit ránk adnak!

Az érzelmi zsaroló is energia rabló, de az már kicsit más mint egy szimpla energiavámpír, ő már tudatosan teszi, amit tesz, ő már igazi kizsákmányoló.

Mindkét jellemmel az a legjobb kapcsolat, ha nincs kapcsolat!

Ha mégis muszáj, ha elkerülhetetlen, akkor védőruhában menjünk és készüljünk fel arra, hogy támadás fog érni bennünket!

Egy ilyen kellemetlen találkozót ki kell pihenni, ki kell heverni!

Legjobb ha egyből utána valami elterelő hadműveletbe fogunk, ami vagy legyen sport, vagy csak egy sima séta, ami közben teljesen le fogunk lazulni és el fog tűnni belőlünk mind az a sok szemét, amit kaptunk, pedig még csak nem is kértük...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr8715032502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása