Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Szélhámosok és egyéb állatfajták...

2019. március 19. - Molnár Csanád

Nagyon sok esetben lehetünk kiszolgáltatva mások akaratának, ha nem kellő tudatossággal vágunk bele egy ember megismerésébe és magunk bemutatásába.

Nem elég őszintén adni magunkat, nem elég befogadó képesnek lenni más szeretetére, nem elég illő módon viselkedni!
Nyitva kell hagyni a szemünket, nem szabad elaltatni az éberségünket, mert könnyen belesétálhatunk egy olyan kelepcébe, amiből nehezebb kiszabadulni, mint beleesni!

Ha figyelünk, akkor észrevesszük, hogy egy illető ember csak eljátssza nekünk azt, amit látni szeretnénk, hogy csak az illúzióját kelti egy olyan világnak, amiben élni szeretnénk és, hogy valóban azt adja-e, amire vágyunk, vagy csak azt vesszük észre, ami a célunk.

Kellő óvatossággal kell indítani, nem szabad vakon megbízni senkiben, mert vannak, akik csak arra várnak, lesnek, vadásznak, hogy magukba bolondítsanak és aztán kihasználjanak!

Még azelőtt helyre kell tenni az érzelem világunkat, mielőtt bárkivel szóba állnánk és arról beszélgetnénk, hogy ki-kicsoda.

Ha senki nem szeretne szélhámosok, szédelgők, érzelmi manipulátorok csapdájába kerülni, akkor legyen résen!

Nem falakkal kell védekezni, nem beburkolózva kell élni, hanem csak annyi a teendőnk, hogy a nyitottságunk mellett az éberségünket is megőrizzük!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr7414701036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása