Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Félni, nem lépni mindig a legkönnyebb

2020. január 22. - Molnár Csanád

Sokan kerülhetünk az életünk folyamán olyan helyzetbe, hogy nem érezzük jól magunkat ott, ahol élünk, dolgozunk vagy éppen egy párkapcsolatban nem kapjuk meg azt, amiért azt létre hoztuk.

Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy mi lenne jobb, lépni és boldogan, de legalább jobban élni, vagy félni a váltástól, változástól és maradni.

Kockázatos a változást választani, hiszen abból a világból, amiben még nem voltunk, ami a lehetséges jövőnk lehet, nem láttunk semmit, így teljes mértékben kiszámíthatatlan, és bizonytalan.

Jogosak a félelmeink, hiszen a mostanit, amiben élünk megismertük, megszoktuk, tudjuk milyen, így ha ne nem is boldogságban élünk, de a változástól megóvva biztonságban hisszük magunkat, és ez elég ok arra, hogy azt higgyük, jobb ha maradunk...

Ha a félelmeinkre hallgatunk, akkor mást sem teszünk, csak megalkuszunk, beadjuk a derekunkat és más elvárásaihoz igazítjuk az életünket, azt szó szerint neki adjuk.

Ő lesz az, aki gazdálkodik az időnkkel, az energiánkkal, nem magunknak, hanem neki élünk.

Lehet-e, érdemes-e, szabad-e így tenni?

Természetesen lehet.

Nem érdemes, nem szabad(na)!

Ha viszont annyira meguntad a jelenlegi életed, munka, vagy lakóhelyed, esetleg a párkapcsolatod, akkor el is határozhatod magad és léphetsz egy jó nagyot!

Nem lesz könnyű sem az elhatározás, sem az első lépés, de még a sokadik is lehet fárasztó, energiát, időt, figyelmet kell belefektetned, ami eleinte nem hoz termést.

Bíznod kell magadban és abban, hogy a réginél minden csak jobb lehet, és akkor menni fog.

Nem úgy mint a karika csapás, de meglátod, hogy helyesen döntöttél.

Félni, nem élni mindig a legkönnyebb, mert akkor semmit, de tényleg semmit nem kell csinálnod, csak maradsz ott ahol és ahogyan vagy. Megszokva, téves azt gondolva, hogy végül is, nem is olyan rossz ez...

De ha mersz nem félni, akkor biztos, hogy csak jobb lehet!

Mi lehet rosszabb annál, hogy nem vagy boldog?

Mi lehet annál szarabb, hogy a párod, csak lakótársad?

Mi lehet annál rosszabb, mint egy szar légkörű munkahely?

Ne kényelmesedj, ne szürkülj bele a megszokás mocsarába!

Fektess bele energiát, időt az életedbe!

Ne félj, helyett inkább élj!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr9115421694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása