Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Legyél Boldog karácsonykor is!!!

2019. december 24. - Molnár Csanád

                 Karácsony alkalmából fogadjátok tőlem szeretettel a mai írásom!

 

 Nagyon fontos, és talán az év legjelentősebb ünnepe a karácsony.

Mára már kissé elfelejtettük, hogy miről és kiről is szól, illetve kellene, hogy szóljon.

Igazából a keresztény világ ünnepe a karácsony, amit azért tettek ünnepnappá, mert megszületett a Megváltó, a Messiás...

Ezt, ha jól sejtem mindenki tudja, és ha álmából keltenek, akkor is meg tudja mondani.

Akkor hol, mikor és miért nem azt jelenti ma is is mint, amit kellene?

Mára átalakult a családok és a szeretet ünnepévé, ami annyit jelent, hogy együtt vagyunk a szeretteinkkel, a családunk tagjaival, köztük azokkal is, akiket év közben szinte nem is látunk, vagy nem is beszélgetünk velük.

Kicsit túl lihegjük ezt...

Rá tukmáljuk az emberekre az ünnepet, közben pedig azt sem tudjuk, hogy miért van karácsony. Minden csatornán csak azt látod, hogy énekelnek, dalolnak, ünnepelnek, de a Megváltóról egy szót sem hallasz, arról meg főleg nem, hogy ha egyedül vagy a fa előtt, akkor mit csinálj!

 Azokhoz szólok most, akiknek nincs kit, mert nincs miért átölelnie, akiknek nincs mára, se holnapra vacsora partnere, akiknek az a szerep jutott, hogy nem adhat senkinek semmit, senkinek nem csinálhatott meglepetést, és nem várja izgulva az estét, hogy ő mit kap, mert nem a semmit.

Akinek senkije nincs, mert elhagyták, vagy elmentek mellőle, azoknak ezen az ünnepen RETTENTŐ NAGY erőről kell tanúbizonyságot tenniük és még véletlenül sem szabad azt gondolniuk, elhinniük, hogy ők nem érnek annyit, mint bárki más, akit szeretett, legalábbis annak hitt és vélt emberek vesznek körül!

Akinek nem jutott társ se mára, se holnapra, se azutánra, annak az legyen a legfontosabb, hogy vigyázzon arra, amiből soha nem fogyhatunk ki!

Legyen hited!

Ez legyen vagy vallásos, vagy világi, teljesen mindegy!

Ne vessz el a nagy térben, ne veszítsd el az önmagadba és a világodba vetett hitedet!

Ha nincs társad, ne legyél szomorú, ne vegye kedved az, hogy egyedül ülsz le ma este vacsorázni és a bejglit is te eszed meg az elejétől a végéig!

Higgy magadban, higgy az erődben, higgy abban, hogy így is szép és teljes az életed!

Ha valaki elhagyott, akkor csak azért tette mert neki így kellett tennie.

Ne sírj utána, ne keserítse meg a további életed a búbánat!

Tedd le, hagyd el a múltat, a jövődben csak egy emlék maradjon belőle!

Állj talpra, húzd ki magad, hogy legyen méltóságod, emeld fel a fejed, hogy ne csak a cipőd orrát láthasd, tekints fel a karácsonyfádra és lásd meg benne a fényt, ami bevilágítja neked az előtted lévő utat, amin ugyan egyedül kell elindulnod, de ha bízol benne, akkor nem magányosan fogod járni!

 

      Legyél Boldog karácsonykor is!!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr3415364944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása