Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Mi a jó párkapcsolat titka?

2019. február 28. - Molnár Csanád

Sokan úgy képzelnek el egy párkapcsolatot, hogy elég ha összejönnek, elég ha megszerzik, elég ha uralják azt és a benne élőket.

Ők nem élnek párkapcsolatban, ők csak uralkodnak, alattvalókat, szolgálókat gyűjtenek.

Nekik nem az a vágyuk, hogy boldog órákat ajándékozzanak a társuknak, nekik csak kell egy ember, aki őket dicséri, magasztalja és nagynak tartja.

Megfojtanak, elveszik tőled a levegőt, nem táplálnak, hanem éheztetnek és előbb-utóbb belekezdenek manipulatív játékaikba.

Először csak kisebb, fel sem tűnő érzelmi zsarolással nyitnak, ami úgy tűnik, hogy tetszik is, mert az érezzük, hogy szeretve vagyunk.

De ez csak az álca.

Az manipulál, az azért teszi, mert nem téged, hanem magát szereti és tőled is ezt várja el.

Vannak olyanok is, akik elfelejtik vagy nem is akarják tisztelni a másik felet, jogot formálnak a szabadidejükre, egész lényükre. Teszik ezt azért, mert annyira "szeretnek", és mindig a másikkal akarnak lenni.

Gyakorlatilag ők is csak uralkodnak a másik felett, mert megfosztják a szabadságuktól és alárendelik a saját vágyaiknak.Ilyen kapcsolatban is csak egy ember érzi jól magát. Ő sem boldog, de legalább jól szórakozik, amíg talál olyat, aki asszisztál neki.

Egy boldog, harmonikus párkapcsolathoz fel kell nőni, meg kell érni. A félelmeinket, a játszmáinkat el kell tudni engedni.

Nem szabad elfelejteni, hogy:

-Egyenrangú felek vagyunk

-Nem tehetjük a terhet mindig a másikra.

-Egy párkapcsolatban nem szűnhetünk önmagunkként is létezni

-Nem áldozhatjuk fel magunkat a kapcsolatért

-Tiszteljük, becsüljük egymást

-Mindenki szabadon választhat

-Mindkét félnek gazdagabbá kell válnia

-El kell fogadni egymást olyannak amilyen a megismerkedés pillanatában volt.

Ha ezeket betartjuk, akkor nagy eséllyel kezdhetünk bele egy olyan történetbe, amit két emberről írtak, amiben mindketten egyformán főszereplők és pozitív főhősök!

Mindenki uralkodik, de nem egymáson, hanem saját magán, hogy ne engedje meg az egójának, hogy teljesen átvegye a hatalmat, de a szívét is kordában tudja tartani, hogy ne vakítsa el teljes mértékben és ne "szeressen" túlzóan!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr4114659939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása