Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Komoly, hogy komoly?!

2019. február 28. - Molnár Csanád

Sok társkereső ember, amikor regisztrál egy társkereső oldalra, vagy ha kérdezik tőle, hogy milyen kapcsolatot keres, illetve szeretne, beírja a megfelelő rublikába vagy rávágja azonnal, hogy komolyat.

Na ez már önmagában is egy csapda, önmagunk és az érdeklődő fél becsapása.

Hogyan akarhatunk már akkor komoly, elköteleződéssel járó kapcsolatot, amikor még se közel, se távol egy olyan ember, akivel, akiért megtennénk, aki érne annyit, hogy érte vállaljuk mindazt, amit a megállapodás jelent?

Nem tudhatjuk addig, hogy milyen jövőt szeretnénk, amik nincs valaki, akit olyan mélységesen megismerünk, hogy merjük a vágyainkat vele kapcsolatban felébreszteni.

Ha már akkor "tudjuk", hogy komoly kapcsolatot keresünk, amikor nincs jelölt, vagy ha van, de nem ismerjük eléggé, akkor az ugyanaz mintha szexre vágyunk, de nincs kivel.

Akarunk valamit, amihez két ember kell.

Egy kapcsolat sem ott kezdődik, hogy az első találkozás alkalmával szembe állítjuk az embert az elvárásainkkal és a vágyainkkal. Ha azonnal közöljük vele, hogy komolytalankodásnak semmi helye, akkor alaposan ráijesztünk, mert azonnal egy olyan akadályt fog látni, ami megnehezíti, ellehetetleníti a további érdeklődést.

Ahhoz is lehetne hasonlítani, amikor nem mi, akik megszerettük, mert  megismertük egymást döntenénk a továbbiakról, hanem mások mondanák meg, hogy ti komoly kapcsolatban kell, hogy legyetek!

Minden kapcsolatnak úgy kellene, hogy kezdődjön, hogy nem vágyunk arra, hogy komolyra forduljon!

Ha mégis, akkor kihagytuk a legizgalmasabbat, a legszebbet, az elejét, helyette fejest ugrunk egy olyan világba, ami majd később derül csak ki, hogy nem nekünk való.

Ha túl hamar fordul komolyra a szó és a szándék, akkor elmarad a szenvedély, kimarad az egymás megismerését, feltérképezését jelentő izgalom, nem lesznek bolondozások, nem fogunk se összecsiszolódni, egymáshoz idomulni.

Majd ha megismertük, megszerettük egymást és eltöltöttünk egymással egy bizonyos időt, akkor kerülhet szóba, akkor érezhetjük csak azt, hogy

"na, ebben az emberben van valami, látok és érzek elég erőt, energiát a folytatáshoz, úgy érzem, hogy mellette megtudnék állapodni"!

Vele tudnám komolyan is folytatni...

De addig sok komolytalan, őrült és bolondos időt kell eltölteni, mielőtt komolyra fordulna!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr3514659849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása