Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ha tudna szeretni...de nem tud.

2018. december 06. - Molnár Csanád

Vannak bőven olyan emberek, férfiak és nők egyaránt, akik képtelenek a meglévő párkapcsolatukat végső állomásnak tekinteni, nem tudnak megállapodni, nem tudnak lenyugodni, nem tudnak viszont szeretni és nem hagyják magukat szeretni.
Ők azok akik vagy a korábbi kapcsolataik kudarcát nem dolgozták fel, nem zárták le a múltat, és annak minden egyes történését a jelenbe hozzák át, vagy a jövőbe vetítik előre mint egy rémfilmet, amitől rettegni, félni, óvakodni kell...
Olyanok is vannak, akiket egyszerűen kifejezve csak a vére hajtja, minden partnerben egy elejtendő zsákmányt látnak, és csak addig érdekes az illető, amíg a trófeája ki nem kerül a legyőzöttek tablójára a szobájuk falán.
Akik képtelenek viszont szeretni, azok valójában csak menekülnek attól, hogy végérvényesen ott legyenek valaki mellett, menekülnek a meleg kandalló elől, és az előtte horgoló anyóka képétől, mert nem bírják elviselni a nyugalmat, a biztonságot, nekik nem arra van szükségük.
Akik képtelenek viszontszeretni, azok nem a belső értékét látják a partnerükben, őket csak a felszín, a test érdekli és ők maguk sem adnak többet a másiknak a testüknél...
Akik képtelenek viszontszeretni, azok vagy idióták, vagy egoisták, vagy nárcisztikusak, vagy egyéb lelki bajokkal küzdő emberek, akik a másik szeretete helyett vagy magukat imádják, vagy úgy kerekednek a másik fölé, hogy azt lenézik, megalázzák, lekicsinylik, önbecsülésében sértik...ha az hagyja.
Akik képtelenek viszontszeretni, azoknak nem való párkapcsolat, de nem is kell nekik.
Ők csak belekezdenek, de azt nagy elánnal teszik. Testestől-lelkestől startolnak, hajtanak, úgy tesznek mint aki nagyon szeret. De az valójában csak egy játék a részükről, ők csak teszik a szépet, szerepet alakítanak, de valójában ez a hódító hadjáratuk része.

Ők így cserkészik be és ejtik el az áldozatukat.

Rendes és valódi párkapcsolat velük sosem teljesedik be.
Ők csak a kezdeti izgalmat keresik, és be is fejezik még azelőtt, hogy elköteleződnének.
Akik képtelenek viszontszeretni, azok érzelmileg alacsony érettségi szinten vannak.

Nem gonoszságból teszik, amit tesznek, ők általában sérültek valamikor a múltban, amit nem ismernek fel vagy el, és valószínű, hogy az miatt képtelenek nyitott, őszinte kapcsolatot kialakítani.
Nekik nem való a szeretet, az nem az ő nyelvük, nem tudnak sem adni, sem elfogadni mindaddig, amíg nem ismerik meg magukat és nem változtatnak tudatosan a hozzáállásukon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr1913880542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása