Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Kalandra fel!

2018. augusztus 07. - Molnár Csanád

 Sokan úgy élik a napjaikat, heteiket, sőt az éveiket is, hogy a fotel kényelmét, a házuk-váruk biztonságát sosem hagyják el és anélkül telik, múlik el az életük, hogy bármi rendkívüli esemény megzavarná a nyugalmukat vagy izgalmat hozna az életükbe.

 Nem elítélendő, sőt teljes mértékben megérthető és elfogadható az, ha valaki csak akkor lát valamit, akkor lesz résztvevője az életnek, ha az az ölébe hull vagy tálcán kínálkozik és csak annyit kell tennie, hogy kinyújtja az ajándékért a karját. Nem kockáztat, nem tesz érte, nem fárad érte, nem küzd érte. Legjobb esetben is csak elfogadja.

De azért ez így kicsit lustaság, tunyaság, bátortalanság és félelem.

Ha "aki mer az nyer" módon, aktívan vágunk bele az életbe, akkor találhatunk rá olyan dolgokra, ismerhetünk meg olyan embereket, amik-akik még véletlenül sem kerülnének az utunkba, ha csak a karosszékben ülve várjuk, hogy az ölünkbe hulljon egy sült galamb formájában.

Az is lehet boldog, aki félszegen éli az életét és nem vágyik semmi izgalomra, semmi változásra, de ők csak szemlélői még a saját életüknek is, nem tesznek semmit, csak nézik, ahogy telik-múlik az idejük.

Aki nem fél, hanem él, az megismer új helyeket, felfedezi a világot és benne saját magát, megkeresi azt a helyet, ahol neki a legjobb. Nem fél a változásoktól, ő maga a változás, nem fél a kalandoktól, hiszen bízik saját magában és hisz abban, hogy legközelebb sem lesz eredménytelen a felfedező útja.

Nem kalandvágyból keres-kutat, nem azért vág neki a világnak mert nem találja a helyét.

Ő felfedező és mindig a jobbat, a még jobbat , a legjobbat fogadja el egyetlen megoldásnak.

Éhezik az új dolgok feltárására, egyszerűen az élteti, hogy minél több mindent megismerjen, legyen az másik ország vagy másik világ, vagy minél több emberrel kerüljön kapcsolatba.

Nem menekül, nagyon is meg van a helye az életben, van otthona és kényelme, egy valamije nincs, az pedig a félelme.

Belevág az újba, nekivág az új és ismeretlen utaknak, ő az, aki machetével megy előtted, ő az, aki  kitapos új ösvényeket, hogy te már kényelmesebben követhesd.

Aki mer, az nyer!

Aki nem, az nyel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr8014143573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása