Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ne azért keress, hogy kapcsolatod legyen, hanem, hogy gazdagabb legyél!

2018. július 06. - Molnár Csanád

  Sok ember él egyedül, ezek közül sokan keresik a párjukat és igen aktívak a társkeresés terén, mások elfogadták az élet adta helyzetüket és "csak" akkor lesz valakijük, ha eléjük sodorja az élet.

Nagyon sok ember vágyja, szinte éhezi, hogy legyen már végre valaki az életében, akivel akár össze is kötheti az életét és eggyé teheti az addigi külön utakat, ők nem is egy konkrét személyre vágynak, csak valakire, aki teljesíti az álmukat és végre valakinek a párjuknak mondhatják magukat.

Ők nem egy adott személyhez kötik a párkapcsolatot, hanem fordítva...előbb legyen kapcsolat, aztán meglátjuk ki is az, akivel ez megtörténik...

Ne azért keress, hogy legyen kapcsolatod, hanem azért, hogy gazdagabb legyél!

Kapcsolatot csak akkor akarhatsz, ha van már konkrét ember akit már szeretsz, akivel szeretnél párkapcsolatban élni!

Amíg nem egy ember az, akivel szeretnél mindig együtt lenni, addig nem a személyt keresed, nem is őt szereted, csak a kapcsolatot, mint közösséget, ami megadja neked a biztonságot, amiben érezheted azt az illúziót, hogy van társad.

Amíg a kapcsolatot vadászod, addig csak valamid lesz, de nem valakid.

Amíg a kapcsolat lesz a célod, addig nem személyhez, hanem egy fogalomhoz leszel csak hű és nem a társad szereted feltételek nélkül, hanem azt amit megad neked.

Ne azért keress, hogy kapcsolatod legyen, hanem azért, hogy gazdagabb legyél!

Csak úgy szerethetünk valakit feltételek és elvárások nélkül, ha nem a vele való kapcsolatot tűzzük ki célnak, hanem csak őt szeretjük és ha majd eljön az ideje, ha mindketten megérünk, készen állunk rá, akkor párkapcsolattá fejlődik a kettőnk közös ügye...

Csak úgy leszel gazdagabb ha nem kéred a kapcsolatot, hanem elfogadod, megszereted az embert aki adja.

Amíg kapcsolatot keresel, addig nem találod meg az embert, észre sem veszed őt, elsiklasz mellette mert csak a kapcsolatra koncentrálsz. Akár a szerelmet is el is lököd magadtól azért, mert nem adja meg neked azonnal azt amire vágysz. Nem az emberre figyelsz, nem őt szereted...neked nem ember kell, te kapcsolatot akarsz...mégpedig azonnal!

Ha pedig nem az embert szereted, akkor arra is képes vagy, hogy olyan embert válassz, aki nem is említhető egy napon azzal, aki úgy szeretett mint még soha senki más, akit úgy szerettél mint még soha senki mást...

Ha pedig nem az embert szereted, becsülöd, tiszteled, akkor te nem is szeretetre-szerelemre, nem megbecsülésre vágysz, nem szeretni akarsz...neked ezek nem érnek annyit mint egy kapcsolat, neked csak az a lényeg és a fontos.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr3114097581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása