Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Csak a szex az oka?

2018. június 08. - Molnár Csanád

Csak és kizárólag a szex az oka annak ha valaki félrelép, megcsalja a párját?

Sokan, sokféleképpen reagálhatnak a megcsalásra, magukba zuhannak, keresik az okokat, vádolják a másikat vagy éppen magukat, sok tévhit is eszükbe jut a kialakult helyzetről, amivel vagy megszeretnék magyarázni a történetet vagy csak értelmezni...

Akárki és akárhogy is vélekedik, egy dologban biztos egyeznek...

A megcsalás az egyik legrosszabb érzés a világon!

Sokan, sokfélét gondolnak a félrelépésről, de ezek közül sok téves, vagy legalábbis majdnem mindig az...nem lehet törvényerejűnek mondani, gondolni.

A jó szex garantálja a hűséget!

 A legtöbben úgy gondolják, ha a hálószobában minden rendben van két fél között, akkor esély sincs arra, hogy bármelyikük kikacsintgasson.  Sok esetben  kielégítő szexuális élet mellett is félrelépnek a felek. Tehát a jó szex sem biztosíték a hűségre! A hálószobán kívül is előfordulhat rengeteg olyan probléma, ami miatt másnál vigasztalódik a pár egyik tagja. Egy kapcsolat sincs biztonságban, ha az nem őszinte, mély szereteten alapszik.

Férfi és női megcsalás között nincs különbség.

A férfi és női megcsalás között bizony van különbség. A férfiaknál a megcsalás legtöbb esetben érzelmek nélküli, leginkább a testiségen alapszik. A férfit hajtja a kaland, az izgalom a valami új érzése.  A nők ezzel szemben az érzelmi támogatást keresik. Nem is annyira a szex a mozgatórugója a női hűtlenkedésnek, mint  hogy ismét valaki elhitesse velük, hogy értékesek és kívánatosak. A nők arra vágynak, hogy a pasi mellett igazi nőnek érezhessék magukat. Ha a kapcsolatban ezt nem kapják meg, vagy el vannak nyomva, akkor a megcsalás alapja az önbecsülés visszaszerzése.

A férfiak hűtlenebbek!

 Régebben ez az állítás akár igaz is lehetett, de ma már abszolút nem igaz. Minél önállóbbak lettek a nők társadalmi és gazdasági szempontból, annál inkább felzárkóztak a férfiakhoz. Azelőtt a nők a boldogtalan, akár sok sebből vérző kapcsolat terheit is elviselték a család egységének fenntartása érdekében. Ezzel szemben az is kimutatható, hogy már a nők kezdeményezik leginkább a válásokat is.

Ha a korábbi partnerét  is megcsalta, engem miért ne csalna meg!

 Vannak olyan típusok, akik lépten-nyomon félrelépnek, de nem ez az általános. Azért mert az exét megcsalta, nem jelenti azt, hogy most is meg fogja tenni. Könnyen lehet, hogy előző kapcsolatában azért hűtlenkedett,  mert nem találta meg partnerében azt, amit keresett, nem váltotta ki benne azokat az érzelmeket, mint az új partnere.  Ebből nem érdemes még messzemenő következtetéseket levonni, de nem árt az óvatosság!

Nem létezik örök hűség!

 Létezik, de nem jön magától! Vannak sírig tartó házasságok. Olyanok, ahol egyik fél sem csalja meg a másikat, és a hűség valóban egy életre szól. A legtöbb megcsalás a kommunikáció hiánya miatt következik be.

Már nem szeret!

 Ez sem mindig igaz, hisz a félrelépések többségében csupán egy hirtelen jött gerjedelem kielégítésére kerül sor, érzelmi kötődés nem alakul ki. A románc alatt és után a hűtlen ugyanazt érzi az állandó párja iránt, a legtöbb esetben a félrelépő bűntudattal küzd.

Magasabb libidó, nagyobb esély.

 Nem igaz, hogy nagyobb eséllyel lép félre az, akinek magasabb a libidója az átlagnál. Az, hogy valaki gyakrabban vágyik a szexre, még nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem képes kontrollálni a vágyát, és ne tudna hűséges maradni a párjához. Kevés olyan félrelépés van, ahol csupán  a csillapíthatatlan libidó áll az egy éjszakás kaland hátterében.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr2514026820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása