Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Miért nem jó parti az, aki egyedül is boldog ?

2018. március 03. - Molnár Csanád

Annak aki nem a véletlenre bízza a társa felbukkanását, hanem aktívan keres és kutat, annak nagyon sok lehetőség és ember közül lehet és kell válogatnia.

A nők arról panaszkodnak, hogy hülyék a pasik, a pasik pedig a nőket ócsárolják, szebbnél-szebb jelzőkkel illetik őket...

Nagyon sokféle emberrel meglehet ismerkedni amíg végre megtaláljuk (vagy ő minket) azt az egyet aki érdemes arra, hogy egyáltalán randira menjünk vele.

Sokféle ember anyag az akik között bogarászunk...

Vannak olyan egyedülállók akik az első pár találkozás után már összeköltözésen törik a fejüket, vannak akik nem komoly kapcsolatot szeretnének...

Vannak kapcsolatfüggők akik már szinte az első találkozás után a másik nyakára telepszenek és megfojtják a szerencsétlent a túlzó szeretetükkel...

Vannak olyanok akik akár már évek óta eszik az egyedülállók kenyerét és egyáltalán nem magányosak.

Azok az emberek az úgynevezett nem jó partik...

Nem, mert egyedül is boldog és jól van, nagyon is jól érzi magát a saját bőrében és a saját világában.

Egyedül is képes jó és tartalmas elfoglaltságot találni magának.

Nem azért megy egyedül mert nincs partnere, nem az a fő ok, hogy társ hiányában nincs kivel mennie kirándulni, nyaralni, hanem mert ő az aki egyedül is tökéletesen jól érzi magát bárhol és bármilyen körülmények között.

Az aki egyedül is egész annak nem úgy kell a társ mint azoknak akik a másik felüket keresik és egyedül gyengének érzik magukat.

Annak, aki egyedül is jól érzi magát és nem életfeltétel, nem létszükséglet az, hogy legyen valakije, az nem fog felesleges, időrabló kapcsolatokba keveredni, nem hozza magát magát méltatlan helyzetekbe.

Nem fog eget-földet megmozgatni azért, hogy párkapcsolata legyen.

Nem azért teszi ezt mert védekező pozíciót vett fel, hanem mert nem lehet akárki az aki méltó hozzá, nem akárki az aki felér az ő erős egyéniségéhez.

Sokak szemében elérhetetlen célnak, bevehetetlen várnak tűnnek az ilyen emberek, sokak elriadnak tőlük még azelőtt, hogy bármit is tudnának róluk.

Nem tartják őket jó partinak, mert ők nem tesznek meg mindent azért, hogy legyen valaki mellettük, nekik nem kell se támasz, se a másik felük.

Ők, önmagukban is egészek.

Aki ilyen erős és boldog emberrel találkozik, az sokszor nem is érti, nem is értheti őket ha nem olyan ő maga is, akkor neki az egy idegen világ ahova becsöppent, ahova bepillantást nyert.

Nem jó partik, mert ők nem feltétlenül erőltetik a túl sűrű együttlétet, ők már szabad lelkű emberek, megszabadították magukat a társfüggés kötelékeitől.

Nem jó partik, mert szeretnek egyedül lenni, szeretik a saját maguk társaságát is. Szeretnek egyedül is járni-kelni, jönni-menni, világot látni. Sőt igényük is van rá, hogy egyedül is lehessenek hetente legalább 2-3 napot napot.

Ez miatt nem jó partik.

De csak azoknak akiknek idegen és érthetetlen az a létforma ahogy ők élnek.

Akik a másik felüket keresik, azok lelkileg segítségre szorulnak, nekik a párkapcsolat meglétének tudata az ami boldogság érzetet ad.

Akik egyedül is boldogok azoknak nem a szükségből kell egy ember akire támaszkodhatnak.

Ők egyedül is tökéletesen boldogok.

Nem jó partik, mert nem fognak térden állva oda csúszni-mászni valaki elé, ők azok akik emelt fővel lépnek tovább ha nem méltó számukra az a kapcsolat amiben vannak.

Nem jó partik, mert nekik egy egyedül töltött szombat este, egy jó könyv társaságában legalább olyan jó szórakozás mint a baráti társasággal bulizni menni.

Nem jó partik, mert nem a külsőségekre adnak csak.

Ők azok akik elé nem lehet falakt húzni az ismerkedéskor, ők azok akik nem fognak ostromgépet használni egy vár bevétele során.

Nem jó partik, mert nem függenek senkitől, így nem lehet őket megszerezni, nem lehet velük dicsekedni, hogy "na, ez is megvolt".

Nem jó partik, mert értük komoly erőfeszítéseket kell tenni és nem lehet őket simán meghódítani.

Nem jó partik, mert ők a legőszintébb emberek a világban. Ami pont abból következik, hogy sokat vannak magukkal egy társaságban és így nincs idejük (de igényük sem) arra, hogy alakoskodjanak vagy játszmázzanak, esetleg álarc mögé bújjanak.

Nem jó partik, mert olvasottságuknak, tájékozottságuknak köszönhetően feltűnően intelligensek így nem vagy nagyon nehéz őket kellemetlen helyzetbe hozni...mindenre van válaszuk, minden problémára rövid időn belül megoldással válaszolnak, mindenről meg van a véleményük, mindenhez hozzá tudnak szólni.

Nem jó partik, mert idegesítően nyugodtak, nehezen lehet őket kihozni a sodrukból.

Nem jó partik, mert nem könnyű esetek.

Nem jó partik, de csak a gyengéknek, a társfüggőknek, az egyfolytában bulizni vágyóknak, az álarcos bál résztvevőinek.

Nem jó partik, de csak azoknak akiknek ők az idegenek és nem magukban keresik az esetleges hibákat...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr6913710752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása