Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ne félj, helyette élj!

2019. július 19. - Molnár Csanád

  A félelem csak illúzió, egy általad teremtetti befordult érzelmi állapot.

Aki fél, nem él, mert nem is tartozik bele az igazi világba, helyette olyan életet él, amit a múltban szerzett vagy csak képzelt félelmekre alapoz és ez miatt ugyan lehet, hogy nem sokat csalódik, mert biztonságos közegben tartja magát, de nem is ismeri meg se saját magát, se azokat, akik csak azért kerülik el, mert nem engedi elég közel magukhoz őket.

Félni csak annyit jelent, hogy elbújsz a világ és az élet elől az általad épített falak mögé, ahol biztonságban érzed magad, de az nem a teljes világ,( még akkor is ha annak tartod) hanem annak csak egy icipici töredéke...

Aki fél, az tart attól, ami nincs, és ezért megelégszik azzal a kevéssel, ami jut neki. Nem kér, mert nem mer kérni semmit, így nem is kap semmit...neki csak morzsák jutnak abból, amitől jól is lakhatna, ha merne, ha szólna, ha tenne valamit is... De nem tesz, nem megy, nem csinál semmit, csak ül ölbe tett kézzel a fotelban és leéli az életét.

Ne félj, mert az nem a valóság, helyette élj!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr3214971090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása