Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Túl korán jövö, túláradó "szeretet" cunami.

2019. február 11. - Molnár Csanád

Azért is fontos, hogy csak abban az esetben kezdjünk bele egy új kapcsolatba vagy engedjünk utat valakinek, amikor már készen állunk rá, hogy reálisan lássuk a másik embert és jobban figyeljünk a jelekre, amik a beérkező szavak mögött rejtőznek.

Szeretetéhesen, kapcsolat függőként, friss szakítási élményekkel, sebzett vagy összetört szívvel ne álljunk szóba senkivel, mert vagy nem ismerjük fel az igazi szándékot vagy azt látjuk bele az emberbe, amit látni és kapni szeretnénk.

Amikor ismerkedünk, akkor a bizalmunknak köszönhetően kiszolgáltatott állapotba kerülünk, mert feltárunk a másik ember előtt olyan titkokat, amik rólunk szólnak.

Ezzel rendes ember nem fog visszaélni, de sok esetben megtörténhet, hogy nem a megfelelő ember előtt nyitottuk ki a titkainkat őrző szoba ajtaját.

Ha ezt még akkor tettük, amikor friss, épp csak gyógyuló sebeink voltak, akkor nagyon is ráfázhatunk, mert az, aki áldozatot keres, megtudja rólunk a kellő információt ahhoz, hogy milyen módon kerítsen hatalmába bennünket.

Nárcisztikusok kedvenc módja az, amikor már az ismerkedés kezdeti szakaszában is isteníti a kiszemelt prédát, dicséri, bókol neki, mindenre nyitottan viselkedik, de csak a füle az, ami megnyílik. Infót gyűjt, lehetőleg minél többet, miközben ő maga szinte semmit nem árul el magáról.

Amikor pedig eleget megtudott, már támad is...

Ha felismerjük vagy azt érezzük, hogy valami nem stimmel nála, akkor jobb ha a lehető leghamarabb sarkon fordulunk és mentjük az irhánkat!!!

Ha nem megyünk el tőle, akkor csapdába ejt és végünk.

Ezért is fontos, hogy még azelőtt ismerjünk meg valakit, mielőtt érzelmeket kezdenénk táplálni az irányába!

Ne legyen bennünk még egy minimális kapcsolatfüggőség sem, mert akkor nem azt fogjuk szeretni, aki megadja a kapcsolatot, mint egy jutalomként az egyedül töltött idő miatt, hanem magába a kapcsolatba leszünk szerelmesek és mindent megfogunk tenni azért, hogy fennmaradjon.

Annyira féltjük, vigyázzuk a kapcsolatot, hogy magunkat is teljesen háttérbe szorítjuk és nem vesszük figyelembe a saját vágyainkat, nem fogjuk képviselni a saját érdekeinket...

Tehát ha valaki túl korán annyi szeretetet mutat, aminek a kiváltásához minden esetben hosszabb időnek kellene eltelnie, akkor legyünk résen, mert az egy jel, amit észre kell vennünk!!!

Ha még mi magunk semmi okot nem adtunk arra, hogy szeressenek, akkor tuti, hogy nem is szeretnek, így becsapás lehet, ha azt mondják vagy mutatják.

Vagy egy kapcsolatfüggő igyekszik magához láncolni, akire nincs szükségünk.

Rosszabb esetben akár egy nárcisztikus teszi éppen a nyakunkra a kötelet és minden egyes dicsérettel húzza azt egyre szorosabbra.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr2814621006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása