Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ne játszd el ha nem igaz!

2018. október 07. - Molnár Csanád

Sokan úgy lépnek kapcsolatba valakivel, hogy nem az igazi énjüket mutatják, hanem különféle álarcokat vesznek fel, így nem is lesznek megismerhetőek. 

Teszik ezt kényszerből, hogy megfeleljenek valakinek, vagy félelemből, inkább eljátszanak egy szerepet, csak ne maradjanak egyedül, vagy érdekből, hogy valakihez úgy kerüljenek közel, hogy az ne ismerje fel a valódi szándékot.

Ezekkel így csak az a baj, hogy nem igazi kapcsolat lesz az, amit kialakítunk, nem magunkat adjuk, csak szerepet játszunk, aminek köszönhetően előbb-utóbb belefáradunk az alakításba és balul sülhet el a színészi szerepvállalás.

Ha valaki arra törekszik, hogy önmagát elfedve más szerepét játssza, akkor az olyan energiákat fog felemészteni, amikre egy normális kapcsolat kialakítására volna szükség.

Aki csak színészként van benne egy kapcsolatban, azt nem az érzelmei irányítják, így nem lesz benne csak annyira, amennyire az ereje engedi, de az el fog fogyni és nincs utánpótlás.

Nem vállalja fel önmagát, játszmázik, és cserébe jól belefárad, belefásul a kapcsolatba, de az életben is csak csalódások érhetik, mert kudarcnak éli meg, hogy egyik kapcsolata a másik után megy tönkre.

Ez mind csak azért történhet meg, mert nem volt őszinte saját magával és a párjelölttel szemben.

Egy kapcsolatban csak ideig-óráig lehet helye a játszmának, mert a lepel úgyis le fog hullani és fény derül majd a valódi énünkre, így nem éri meg csak eljátszani azt, akik szeretnénk lenni.

Ha nem magunkat adjuk, akkor idegenek vagyunk még saját magunknak is, mert nem vagyunk tisztában a saját érzéseinkkel, vágyainkkal és az értékünkkel sem.

Ha valaki nem önmagunkért ismer meg, az csak abba az alakba fog beleszeretni, akit eljátszottunk és ha kiderül, márpedig minden kiderül, akkor jön a pofára esés mindkét fél részéről és ebből egyenes út vezet a szakításhoz.

Vállaljuk magunkat teljes mértékben, adjuk magunkat 100 %ban, ne játszunk, ne játszadozzunk.

A szerelmet eljátszani úgysem tudjuk, ahhoz szív is kell, az pedig nem hazudik, így ha csak szerepet játszunk, mindig csak a kapcsolat elejéből és a végéből fogunk részesülni, közben pedig nem fog semmi történni, amit élvezhetnénk, mert valóban nem is felel meg nekünk, csak annak, akinek a bőrébe bújtunk.

Ne játszd el ha nem igaz, mert előbb-utóbb tuti, hogy belefogsz fáradni a nagy alakításodba

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr2414204793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása