Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ahonnan menekülni kell!

2018. május 09. - Molnár Csanád

Az életben kialakulhatnak, valakiknek ki is alakulnak olyan párkapcsolatnak nehezen nevezhető viszonyok, amik inkább iszonyok,

ahonnan menekülni kell!

Legtöbb esetben nők esnek bele olyan csapdába, hogy érzelmi manipuláció áldozatává válnak, és megtörnek lelkileg a valakivel való kapcsolat alatt...után.

Vannak olyan lélek mérgező kapcsolatok,

ahonnan menekülni kell!

A mérgező kapcsolatokban az a közös, hogy egészen addig nem látjuk a velük járó problémákat, amíg szerelmesek vagyunk. Úgy érezzük, ez így normális. Hogy senki sem tökéletes. Hogy nem akkora a baj. Aztán szépen lassan eltűnik a szemünk elől  a rózsaszín fátyol, ami addig megszépítette a valóságot, és észrevesszük, hogy a baj igenis nagy, a körülmények, de főleg a partnerünk egyáltalán nem mondható se normálisnak, se elfogadhatónak.

Akinek mindig is kevés leszel...

Vannak olyan emberek, akik azzal akarják megerősíteni a pozíciójukat, vagy éppen az önbizalmukat, hogy a környezetüket, főleg a benne élőket, így társaikat gyengének minősítik.

Csak azt szajkózzák, hogy "te semmire sem vinnéd nélkülem, hol lennél ha én nem lennék!"

Úgy kezel mintha egy magatehetetlen gyerek lennél, de még inkább úgy mintha olyan ember lennél, aki folyamatos gyámolításra szorul és azt ő valósítja meg.

Nem elég, hogy olyan tulajdonságokkal ruház fel, ami egyáltalán nem jellemző rád...de még ezek mellé a külsődet is negatív jelzőkkel illeti..." de szép lennél, ha vékonyabb lennél, de szép lennél ha nagyobbak lennének az ikreid, vagy éppen kisebbek"...mindegy mivel illet, csak az a lényeg, hogy te nem vagy elég jó.

Mindezt olyan köntösbe bújtatva tálalja, hogy nem mindig ismered fel a hátsó szándékot, aminek egy célja van, hogy téged értéktelennek minősítsen, így az önbizalmad leredukálódjon olyan szintre, hogy el is higgyed azt a sok hülyeséget amivel illetnek.

Ha pedig elvakít a szerelem, vagy önbizalom hiányos vagy, könnyen el is hiszed. Hiszen felnézel rá, és a szavait értékesnek minősíted...és örömmel hallgatsz is azokra.

Pedig ennek pont az ellenkezője a valóság...

Saját hiányosságait eltakarja, azokat rád vetíti ki és téged tekint, kezel olyannak, akin súlyos változtatásokat kellene végrehajtani.

Akinek, ahol mindig is kevés leszel,

onnan menekülni kell!

 

Aki kihasznál...

Szinte mindenki belefut az életében olyan kapcsolatba de legalábbis vannak olyan szakaszok a kapcsolataiban, amikor többet ad jóval, annál mint amennyit kap.

Ez még nem feltétlenül kihasználás, mert a párkapcsolatok egyik fő tartópillére az önzetlenség, így elvárás, viszonzás nélkül segítünk a párunknak, támogatjuk, biztatjuk őt.

Mérgezővé onnantól számít ha állandóan csak adsz...adsz...és csak adsz.

Adod a rendet, adod a kedvenc ételt, adod az anyagi és lelki biztonságot, adod a szerelmet...adod az életed.

Ezekért pedig se viszonzás, se egy köszönöm, se egy szép szó...sőt még lefikázzák, leminősítik a tetteid minőségét...

Sőt csak újabb feladatokat kapsz. De még a szexben is csak a másik fél vágyai valósulnak meg, mind minőségben, mind mennyiségben...csak akkor, csak úgy, csak ott.

Semmi olyan nem történik, ami rólad szól...

Semmi sem lesz úgy, ahogy te szeretnéd!

Ahol pedig csak kihasználnak,

onnan menekülni kell!

Mert csak egy tárgy vagy...egy használati eszköz.

 

Amikor csak a szex tart össze...

Ez egy elfogadható kapcsolat forma, de csak akkor és csak addig ha mindkét fél vágyai lekorlátozódnak a szexre és mindkét fél tudja úgy kezelni a másikat és magát, hogy csak szex és semmi más cél, semmi más vágy.

De ez előbb-utóbb megváltozik...legtöbb esetben az egyik fél többet szeretne szimpla dugásoknál, többet szeretne adni és kapni...

Az egyik...

Akkor lesz mérgező egy szexkapcsolat, ha a másik kihasználva az egyik fél vágyait, meglovagolja a lehetőséget és uralkodni fog felette, elhiteti vele, hogy ő igenis fontos az életében, hogy igenis szereti, hogy igenis vannak vele céljai, vágyai...de nem most, még korai, még nem alkalmas...húzza az időt, nem szakít, de nem is fordul a kocka, marad a csak szex.

Ha pedig lealacsonyítod magad és megfosztod magad attól, hogy mással, máskor, máshol a több is megvalósítható lenne, akkor súlyos méregkapszulát vettél be, mert ott köteleződtél el

ahonnan menekülni kell!

 

Ahol csak "B" terv vagy...

Szint egyidős az emberiséggel az, hogy egyesek kilépni nem akarnak, nem tudnak a házasságukból, de félrelépnek mert szeretnének valami pluszt kapni, szeretnék pótolni az otthoni hiányosságokat.

Ez is elfogadható ugyanúgy mint az amikor csak szexelni jársz össze valakivel...

De csak akkor ha neked ez elég!

Ez is csak akkor lesz mérgező, ha nem fedik fel előtted, hogy házasságban, párkapcsolatban van az illető, vagy elhiteti veled, hogy majd elválik, majd szétmennek...vagy éppen már válófélben vannak...

Elhitetik veled, hogy szeretnek, hogy érted azt is megteszi, hogy felvállalva téged és a kapcsolatot, közös jövőt remélhetsz...de nem lesz így...maradsz a "B" terv, akihez lehet menni, amikor otthon nehéz napok vannak, akivel lehet egy jót kufircolni, amikor otthon fasírtban vannak...

Ahol pedig te nem leszel több egy "B" tervnél,

onnan menekülni kell!

 

Akinek nem kellesz eléggé...

Vannak olyan emberek, akik csak időszakosan tűnnek fel az életedben, csak bizonyos periódusokban akarnak veled egy bizonyos kapcsolatot...

Keresnek, akarnak, amikor éppen vágynak valamire mindabból amit veled éltek át...

Keresnek, akarnak amikor éppen nosztalgiázni támad kedvük...

Keresnek, akarnak...

De 1-2 találka után már újra tovább is állnak, eltűnnek újra...

Nem akarnak többet csak annyit, hogy még egyszer találkozni vagy kétszer...

De nem akarnak eléggé, nem akarnak téged annyira, hogy el is köteleződjenek melletted...

Aki pedig nem akar eléggé, ahol nem akarnak téged a teljes valóságoddal együtt,

onnan menekülni kell!

Ahonnan menekülni kell,

ott nincs keresni valód!

Ahonnan menekülni kell,

ott nem te vagy az első, az egyetlen!

Ahonnan menekülni kell,

ott nem rólad szól a történet, nem a tiéd a főszerep!

Ahonnan menekülni kell,

onnan menekülni kell!

Minél előbb!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr4113902082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása