Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Laza vagy komoly?

2017. december 10. - Molnár Csanád

Milyen egy kapcsolat laza vagy komoly?

Mitől laza és mitől komoly?

Mikortól lehet egyáltalán kapcsolatnak nevezni egy találkozást?

Életünk során sok emberrel találkozunk...sokszor csak elsiklunk egymás mellett anélkül,hogy kapcsolatba kerülnénk,találkozunk de nem lesz semmi közünk egymáshoz,nem lesz dolgunk egymással...épp csal súrlódunk,ahogy elmegyünk ,elszaladunk egymás mellett.

Még akkor sem jön létre kapcsolat ha ugyan megtörténik bizonyos fokú fizikai érintkezés,sőt még akár ágyba is bújunk egymással de az csak ütközés egymás testével,igazi kapcsolódás nélkül.

Lelkeink nem találkoznak,épp csak megérintjük egymást...adjuk-kapjuk egy pillanatra azt amire szükségünk van.

Nem tudunk meg semmit a másik bensőjéről,nem árulunk el magunkról egy szóval sem többet mint amennyi szigorúan szükséges...

Nem fedjük fel sem titkainkat,sem vágyainkat...nem is kerülünk kapcsolatba egymással,csak használjuk egymást valamire,csak egy rövidke célra vagyunk jók egymásnak.

Nincs tovább,mert se motiváció,se a mánál tovább tartó terv.

Amikor nem csak találkozunk hanem egy bizonyos ideig együtt vagyunk,együtt járunk egy úton,akkor az már kapcsolatnak nevezhető.

Ha már valakiről többet tudunk annál,hogy milyen ruhában,milyen fehérneműben van,milyen az a parfüm amire begerjedtünk,milyen volt a tegnapja,milyen volt az előélete,milyen holnapokat szeretne akkor az már kapcsolat.

Már kapcsolat mert feltárta előttünk az életének bizonyos részeit,megosztotta emlékeit,felvázolta terveit,vágyait.

Megbízott bennünk annyira,hogy nem félt ezeket elmondani,vállalta a kockázatot,hogy vagy kinevetjük,vagy elijeszt ezek miatt vagy épp az ellenkezőjét,hogy vonzónak találjuk nem csak a testét hanem őt magát is.

Ha már beszélgetünk egymással és ismerkedünk akkor az már kapcsolat.

Laza vagy komoly?

Nincs laza csak komoly.

Amikor elárulunk magunkról bizonyos dolgokat,akkor már kapcsolódunk egymáshoz,ha kicsit vagy rövid időre de mégis.

Az pedig nem lehet laza.

Lazának sokan azt nevezik,hogy kötelezettségek nélküli kapcsolat.

Ha nincsenek kötelezettségek,akkor nincsenek sem elvárások,sem jövő,sem semmi,csak a pillanat,tehát az nem nevezhető kapcsolatnak mert nem is tudunk meg egymásról semmit csak a pillanatnyi énjét.

Aki kötelezettség mentes "kapcsolatot" keres az nem kapcsolatot keres csak alkalmi,pillanatnyi találkozást.

Egy kapcsolat vagy van vagy nincs.

Ami kapcsolat az már nem nevezhető lazának,minden kapcsolat komoly.

Aki nem akar komolynak nevezett kapcsolatot az ő maga sem komoly,nem veszi komolyan sem másikat sem önmagát,még pontosabban csak annyira becsüli,értékeli a másikat mint amennyit a pillanatnyi vágyai szeretnének.

Attól még lehet jó és örömteli egy találkozás,hogy nincs és nem is lesz kapcsolat két ember között de akkor ezt tudjuk és ismerjük fel és el.

Lehet örülni a pillanatnak,lehet és kell is élvezni a jelent csak ne felejtsük el a pillanatnyi partnerrel közölni,hogy nem kapcsolatot akarunk vele csak épp egy ütközetet szeretnénk lejátszani.

Nincs laza vagy komoly kapcsolat,

Minden ami kapcsolat az már komoly,mert már rákapcsolódtunk valakire,mint egy autóra az utánfutó és együtt haladunk nem csak érintkezünk egymással a parkolóban.

Ha pedig már össze vagyunk csatolva akkor már dolgunk van egymással,van közünk egymáshoz.

Nem nevezhető lazának,mert van kapocs ami összeköt,van kapcsolódási pont,van összeköttetés kettőnk között.

Ha valami laza,akkor ott nincs semmi ami összetart. Ott csak egymáshoz érünk,ott csak ütközünk vagy finoman érintkezünk egymással,de szigorúan csak fizikai síkon a lélek és a szív megérintése nélkül,nincs sem laza sem komoly,sem kapcsolat...

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr2613468327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása