Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Ha újrakezdhetném, máshogy csinálnám...

2018. augusztus 27. - Molnár Csanád

Sokan mondják egy beszélgetés alkalmával -amikor rákérdezünk, hogy jól van-e, milyen az élete, a kapcsolata- hogy jól vagyok, de  "ha újra kezdhetném", máshogy csinálnám...

  Na ez az, ami már csak "eső után köpönyeg", legalábbis a korábbi élet szakaszunkra való tekintettel...Azt már leéltük úgy, ahogy tudtuk, ahogy engedték, úgy ahogy választottuk, úgy tettünk, ahogy tettünk, így azon már nem javíthatunk, nem tekinthetjük meg nem történté. Okos gondolataink lehetnek, hogy így vagy úgy kellett volna, de bánkódhatunk is az elmulasztott alkalmak és a kihagyott lehetőségek miatt. Újra kezdeni azt már nem fogjuk tudni, ami már elmúlt, de egyet megtehetünk, ami egyben a kötelességünk is, tanulhatunk a hibáinkból, és amikor adódik egy új lehetőség, ne engedjük el kihasználatlanul és ne rontsuk el!

  Az egész életünket azt nem kezdhetjük elölről, de mindaz, ami ezután jön, az jobb és szebb lesz, ha okosabban, tanultabban kezdjük el, innen kezdve folytathatjuk másként, máshogy, nem úgy mint eddig.

Kezdj neki máshogy, csináld jobban, ne kövesd el újra a régi hibákat és már csak jobb lehet.

Ne siessünk el, ne kapkodjunk el semmit, de bizonytalanok se legyünk, mert azzal az őrületbe is kergethetünk valakit, ha túl sokáig váratunk magunkra!

Újra nem lehet kezdeni, de ott van előttünk a választás, hogy miként folytatjuk!

Sokan a kapcsolataikban és úgy érzik, hogy jó lenne újra kezdeni és máshogy tenni...

Valóban érdemes lenne?

Ha nem jó együtt, ha nem jó azzal, akivel vagy, akkor van kicsi az esély arra, hogy újrakezdéssel megjavítható az, ami nem jó, de ahhoz, hogy eredményes legyen, nagyon keményen meg kell dolgozni.

Adva volt a lehetőség, hogy mindenkinek jó legyen, de ha csak egyoldalú volt, akkor nem véletlenül történt, akkor a szeretet is csak egyoldalú volt...Nincs miről beszélni, nincs miért újra kezdeni. Legalábbis vele nem.

Ha nem jó vele, akkor ki lehet lépni, ha nem jó ott, akkor el lehet menni, ha nem vagy boldog, akkor oda kell menni, ahol és akivel jó.

Ne kezd újra, zárd le a múltat, tanulj belőle, a következő szakaszt pedig folytasd, csináld máshogy és jobban!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr8914203973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása