Lélekről,testről,szívről,emberről

Lélekről,testről,szívről,emberről

Hűség megcsalás...

2017. december 05. - Molnár Csanád

Hűség,megcsalás...

Az,hogy mit jelent a hűség szinte mindenki tudja...
Hűségesek lehetünk a hazánkhoz,munkánkhoz,társunkhoz...magunkhoz.
Ha hűségesek vagyunk,nem áruljuk el,akarattal nem sértjük meg,nem bántjuk sem szavakkal,sem tettekkel azt amihez vagy akihez hűségesek vagyunk,nem teszünk semmi olyat ami sértő vagy bántó lenne annak aminek vagy akinek hűséggel tartozunk.
Bizony tartozunk!
Hűség esküt teszünk a házastársunknak is amit írásban is megerősítünk.
Valakinek csak egy papír,valakinek egy fontos dokumentum,egy ereklye ami egy pár szándékának fontosságát veti papírra.
Valaki nem a helyzet súlyának megfelelően kezeli a partnerét.
Valaki teljes mértékben betartja az esküjét.
Vannak akiknek egy csók még nem megcsalás,vannak akiknek még egy kósza numera sem jelenti azt,hogy bármiféle helytelen dolgot tett volna...
Vannak akiknek már egy túlzott ölelés is megcsalásnak számít.
Ha valaki már társunknak számít,akár házastársunk akár nem,nem fér bele egy harmadik személy semmiféle tesi kontaktussal vagy gondolattal.
Ha valaki szereti a párját,akkor nem fog mással se csókolózni se ágyba bújni!
Ha megtette akkor magyarázkodni lehet de felesleges.
Megcsalta,elárulta azt akivel él,akinek ígért,aki megbízott benne,aki számított rá,akinek ha úgy adódott akkor esküt tett.
Sokan nagyon megtudják indokolni,hogy miért történt az ominózus eset...
Sokan hivatkoznak arra,hogy már nem olyan veled mint régen,hogy már nem elég szenvedélyes a kapcsolat...
Minden kapcsolat sikere vagy kudarca a két résztvevőn múlik.
Olyan nincs,hogy csak egy okolható azért ami megtörtént.
De a lényeg az,hogy akár csók,akár szorosabb testi kapcsolat igenis megcsalás még akkor is ha a megcsalt fél nem fogja soha megtudni.
Aki megcsal az elárulja a másik félt,elárulja az eszmét,az egy igazi jellemtelen ember aki úgy létesít testi kapcsolatot mással,hogy egy élőt még nem zárt le.
Ha nem működik és nem is javítható egy kapcsolat és már mindent megtett mindkét fél arra,hogy helyrehozzák de próbálkozásuk nem járt sikerrel akkor szépen,emberi módon el lehet menni,el lehet válni és utána lehet tovább lépni vagy komolyra fordítani egy bontakozó kapcsolatot.
Nőtől sem fogadható el az,hogy félrelép de férfinál jobban elítélendő.
Neki kell az eszmét,az ideális családmintát felállítani,neki kell összefognia,irányítania azt a kis közösséget amit együtt hoztak létre valakivel.
Aljas ,sunyi és alattomos cselekedet az ha valaki nem tiszteli annyira sem a társát,hogy közölje vele,hogy vége és nem tudom tovább folytatni! A leggyengébb,leggyávább emberek azok akik félrelépnek.
Nem mernek szólni,hogy így nem jó,úgy nem jó,nem közlik a problémáikat már az elején...aztán csodálkoznak,hogy felhalmozódik bennük sok apró jelentéktelen sérelemnek vélt dolog,ami miatt úgy érzik,hogy jár nekik valami kis plusz.
A megcsalással nemcsak a párját csalja meg az aki elköveti.
Megcsalja saját magát,ha van akkor megcsalja a gyerekét vagy gyerekeit,családját.
Elmenekül a dolgok helyrehozatala,a problémák megoldása elől...csak élvezi az életet,azzal nem törődve,hogy az vagy azok akik szeretik mit szólnak,mit éreznek vagy éreznének ha tudnák...
Okok lehetnek,de megmagyarázni nem lehet.
Minden megcsaláshoz két ember kell,olyan nincs,hogy véletlenül történt vagy csak az rá a magyarázat,hogy be voltam csípve...
Amíg odajut valaki,hogy létrejöjjön az percek de akár órák kérdése is lehet. Ha addig nem jutott eszébe az aki otthon vagy máshol várja,az akkor igenis előre megfontolt szándék,tehát nincs mit megmagyarázni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarcsanad.blog.hu/api/trackback/id/tr9913436693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása